- Advokat havde tilsidesat god advokatskik ved i en forældreansvarssag at afholde samtale på sit kontor med de involverede børn forud for et retsmøde i familieretten (kendelse)
Advokatnævnet fandt, at en advokat ved at gennemføre samtale med børnene i en forældreansvarssag havde undladt at følge den vedtagne proces for håndtering vidnesbyrd fra børn i familieretlige sager. Advokaten havde derved tilsidesat hensynet til børnene og tillige medvirket til at skabe en situation, hvor der kunne opstå risiko for utilbørlig påvirkning af retten, hvilket nævnet fandt greb forstyrrende ind i retsprocessen.
- Advokat medvirkede ikke til behørig fremme af en retssag (kendelse)
En advokat havde tilsidesat god advokatskik ved at undlade at medvirke til behørig fremme af en retssag. Advokatnævnet fandt, at advokaten ved kontinuerligt og gennem en lang periode overfor retten at meddele, at han ikke kunne give møde på de af retten foreslåede datoer for hovedforhandlingens berammelse, uden at fremkomme med forslag til alternative datoer, havde undladt at medvirke til behørig fremme af retssagen.
- Advokats manglende svar på skifterettens henvendelse (kendelse)
Skifterettens medarbejder, advokat D, fremsendte den 14. april 2010 et udkast til boopgørelse i forbindelse med X's skilsmisse til advokat A, hvor han anmodede om eventuelle bemærkninger til indholdet af boopgørelsen. Advokat A modtog den 20. april 2010 X's indsigelser. Advokat A foretog sig ikke yderligere i den henseende, og den 11. juni 2011 stadfæstede boopgørelsen den 8. juni 2010. Advokatnævnet fandt, at advokat A burde have fremsendt sine og X's indsigelser til skifteretten og pålagde advokat A en bøde.
- Forsvarsadvokat spurgte efter domsafsigelse, om dommen var skrevet på forhånd (kendelse)
En forsvarsadvokat spurgte umiddelbart efter domsafsigelsen i en straffesag dommeren, om dommen var skrevet på forhånd. Advokatnævnet fandt, at advokaten med sin ytring var gået videre end berettiget til varetagelsen af sin klients interesser, idet advokaten ikke havde udvist den fornødne respekt over for retten.
- Henvendelse til retten efter sagens behandling (kendelse)
Indklagede var efter et retsmøde gået videre end berettiget hensyn til klientens interesser tilsagde ved at sende en fax til retten med en række synspunkter om sagens behandling. Nævnet fandt, at henvendelsen havde karakter af egentlig efterprocedure, da den ikke udgjorde en neutral stillingtagen til en eventuel tilkendegivelse. Indklagede fik pålagt en bøde på 20.000 kr.. Københavns Byret stadfæstede nævnets kendelse.
- Henvendelse til retten efter sagens behandling (kendelse)
Indklagede havde efter et retsmøde, hvor sagen var optaget til afgørelse, sendt en e-mail til landsretten med bemærkninger til grundlaget for landsrettens vurdering af sagen. Nævnet fandt, at advokaten herved var gået videre end berettiget hensyn til klientens interesser tilsagde.
- Henvendelse til retten efter sagens behandling (kendelse)
Efter et telefonisk retsmøde, hvor retten optog et spørgsmål til afgørelse, fremsendte indklagede en kendelse afsagt af en anden ret samme dag i en lignende sag. Advokatnævnet fandt, at det var tale om efterprocedure. Retten i Næstved stadfæstede, at dette var en overtrædelse af god advokatskik.